رهنمودهای تشکیلاتی شهید بهشتی سه روز قبل از شهادت در مدرسه رفاه
1- باید پاسدار ارزشها باشد نه پاسدار خود، هر وقت این تشکل به جای آنکه نگهبان ارزش ها باشد و تلاشگر در راه ارزش ها باشد و به جای آنکه خداپرست و حق پرست، حق خواه، کمال دوست و کمال خواه باشد، خودخواه شد، آن یک طاغوت می شود و چه بهتر که چنین طاغوتی بر سر راه امت نباشد.
2- تشکل ما باید سازنده ما، آسان کننده خودسازی برای ما و کمک به سیر الی الله برای شرکت کنندگان در این تشکل باشد. هر وقت یکی از جمع ما به تشکلمان مشغول و سرگرم شدیم چنین تشکلی لهو می شود و باید از آن پرهیز کنیم.
3- تشکل ما بایستی به درد مردم بخورد و باری از دوش مردم بردارد، نه اینکه یک باری باشد بر دوش این جامعه که در آن هنگام لغو می شود.
ما موسسین هرگز نمی خواستیم یک چنین چیزی به وجود بیاوریم مثل یک سربازخانه و یک اردوی کار اجباری، ما از اول گفته بودیم که امتیاز بزرگ اسلام این است که می خواهد با حفظ آزادی های انسان، انسان ها را بسازد تشکیلات ما آهنین نیست و آهنین نخواهد بود.
تشکیلاتی است که انسان ها در درونش احساس حرکتی خودساز و آزاد می کنند و تشکیلاتی که می کوشد تا انسان ها را هم سو کند نه اینکه انسان ها را غالبی بسازد.
جمله شهید بهشتی در فروردین 58 در صحن مطهر حضرت معصومه س:
ای طلاب عزیز، اسلامی که انقلاب ما را پیروز کرده است، دنیا و آخرت برای همه ما می آورد، دینی است که «یعلو و لا یعلی علیه» (اسلام بالاتر و والاتر است و هیچ مکتبی بر آن، برتری ندارد.) اما مواظب باشید موقعی که می خواهید بروید این اسلام را عرضه بدارید توجه داشته باشید که «لا اکراه فی الدین» و انسان ها به گونه ای آفریده شده اند که می خواهند حتی آزادیشان را آزادانه به دست بیاورند، نکوشید بر آنها تحمیل کنید. این آزادی را آزادانه به دست آوردن، مسئله مهمی است.»
اللهم عجل لولیک الفرج